Stødt ægte Ceylon kanel fra Sri Lanka 50g
Varenummer: 80026
.
DKK 38,00 / BØT
DKK 30,40 ekskl. moms
Ofte købt sammen med
Bedst sælgende i Krydderier
 • Stødt ægte kanel fra Sri Lanka

  Denne stødte kanel fra Sri Lanka er den ægte vare og smager fantastisk. Sri Lanka kanel, eller Ceylon kanel som det også kaldes, er skåret fra den inderste bark fra kanel træet (Cinnamomum verum).

  Dette er kanel af højeste kvalitet og er skåret af de mest aromatiske stykker bark, der rulles, tørres i solen og her efter stødes til det fine pulver.
  Der er stor forskel på kanel og der skelnes mellem en ægte Ceylon kanel og Kassia kanel.

  Ceylon kanel

  Den ægte Ceylon kanel er lysere i farven end Kassia og er mindre rød. Smagen er heller ikke så kraftig og er lidt dyrere end den uægte kassia kanel. Ceylon kanel, fra Sri Lanka, er typisk også håndbearbejdet modsat Kassia kanelen.
  Ægte Ceylon kanel indeholder også mindre af stoffet Kumarin, der er med til at give kanelen sin gode smag, men som er giftigt for leveren og muligvis også nyrerne i store mængder

  Kassia kanel

  Kassia kanel er den uægte kanel, ofte er den mere bitter og indeholde en større mængde af giftstoffet Kumarin der skadeligt. Den er heller ikke skåret fra den inderste bark og dermed ikke så fin i kvaliteten.
  Spiser du meget kanel i det daglige bør du vælge den ægte kanel Sri Lankanske Ceylon kanel fremfor den uægte kassia kanel.

   

  Varen er pakket hos Condi, kan indeholde spor af æg, jordnødder og andre nødder.

 • Ingredienser

  Stødt kanel
  Eventuelle allergener markeret med fed skrift.

  Næringsindhold pr. 100 g.

  Energi 1137/275 KJ/Kcal
  Fedt 3,2 g
  Heraf mættede fedtsyrer 0,9 g
  Kulhydrat 56 g
  Heraf sukkerarter 55 g
  Protein 3,9 g
  Salt 0,1 g