Halloween kiste

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

1,5 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Ingredienser

Kisten

  • 300 g blødt smør
  • 300 g brun farin
  • 4 hel æg
  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 450 g fint revet gulerødder
  • 100 g hakket valnødder
  • 1 dl. hakket tranebær

 

Chokolade topping

  • 300 g flormelis
  • 100 g smør
  • ¼ dl sødmælk
  • 100 g smeltet mørk chokolade

 

Marcipan kistelåg

  • 500 g marcipan
  • 330 g flormelis
  • 100 g glucose
  • Lav lidt glasur af flormelis og æggehvide til skrift og montering. Farves mørk med cacao

Fremgangsmåde

Kisten

Der skal bruges:
Køkkenmaskine med skål og spartel, vægt, sprøjtepose, bagepapir, 2 stk. bageplader og 2 stk. bagemåtte FR028 eller en bradepande ca. 20x30cm

Pisk smør, æg og brun farin godt sammen på en køkkenmaskine med en dejspartel på.
Herefter blandes hvedemel, kanel, bagepulver, valnødder, tranebær og gulerødder sammen i smørblandingen.

Kom dejen i bagemåtten, 40 gr. pr. hul. Så lægges et stykke bagepapir oven på gummimåtten og derefter en anden bageplade, så kagerne bliver bagt i pres.
Kagerne skal bages helt færdige på en gang 12 – 15 min. ved 180 grader.

Lad kagerne køle ned i formen for at den holder sine skarpe kanter.
Tag dem ud af formen når de er kolde og skær dem evt. til med en skarp kniv, så de er helt lige.

 

Chokolade topping

Du skal bruge:
Køkkenmaskine med skål og piskeris, vægt, dejspartel, sprøjtepose og ståltylle glat med hul Ø5mm. 

Pisk flormelis og smør sammen, tilsæt mælken og pisk det ind i smørret. Herefter kommes smeltet chokolade i smørret, det må ikke være alt for varmt, da smørret så vil smelte. Pisk nu massen sammen med et piskeris, så det bliver let og luftigt.

 

Marcipan kistelåg

Du skal bruge:
Kagerulle, kokkekniv, lineal, gasbrænder, marcipanstempel til træårer, papir til sprøjtekornet.


Alle ingredienser kommes i en røreskål og samles med hænderne til en glat og ens marcipanmasse. Opbevar i plastpose til den skal bruges, så den ikke tørrer ind.

Kom lidt flormelis ud på bordet og skær et stykke marcipan af og læg det på flormelissen og drys også lidt oven på. Marcipanen rulles nu ud i ca. 10 cm som et langt marcipanbånd i en tykkelse på ca. 3 mm.

Med marcipanstempel til træårer præges overfladen af marcipanen let, så træårer ringene træder lidt frem i overfladen af massen.

Skær nu marcipanskiverne ud i 3 x 8 cm og lig dem på en bageplade. Skær også 2 stk. tværbjælker til marcipanlågene. Marcipanlågene afmærkes forsigtigt med en lineal på langs med 5 striber, så det ligner brædder der ligger på langs og holdes sammen af de 2 tværbjælker af marcipan.

Det hele brændes forsigtigt på overfladen med en gasbrænder for at få træeffekten frem.

Monter herefter marcipantværbjælkerne med lidt glasur så de sidder fast.

 

Færdiggøring af kagen

Kagen skæres lige til så toppen er helt lige.

Chokolade toppingen kommes i en sprøjtepose med en glat tyl med ø5 mm.

Lav små cremetoppe på toppen af kagen. Størrelse som en ært i to rækker.

Læg marcipanpladen ovenpå og skriv med chokolade glasur R.I.P på låget og kagen er færdig.

Relaterede varer