Hel ægte Ceylon kanel stang fra Sri Lanka 50g
Varenummer: 80025
.
DKK 32,00 / BØT
DKK 25,60 ekskl. moms
Ofte købt sammen med
Bedst sælgende i Krydderier
 • Hel ægte Ceylon kanel stang fra Sri Lanka 50g

   

  Denne kanel stang fra Sri Lanka er den ægte vare og smager fantastisk. Sri Lanka kanel, eller Ceylon kanel som det også kaldes, er skåret fra den inderste bark fra kanel træet (Cinnamomum verum).

  Dette er den ægte kanel stang af højeste kvalitet og er skåret af de mest aromatiske stykker bark, der rulles, tørres i solen.

  Der er stor forskel på kanel og der skelnes mellem en ægte Ceylon kanel og Kassia kanel.

  Man kan se, smage og mærke forskel på de to typer kanelstænger.

  Forskellen Ceylon kanelstangen og Kassia kanelstangen

  Den ægte Ceylon kanel stang kan kendes blandt andet på enderne af stangen, den Sri Lankanske stang ligner næsten en tætrullet cigar og kan let smuldres mellem fingrene. Overfladen er mere ru.
  Den ægte Ceylon kanel er lysere i farven end Kassia og er mindre rød. Smagen er heller ikke så kraftig og er lidt dyrere end den uægte kassia kanel. Ceylon kanel, fra Sri Lanka, er typisk også håndbearbejdet modsat Kassia kanelen.
  Kassia kanel er den uægte kanel, ofte er den mere bitter og indeholde en større mængde af giftstoffet Kumarin der skadeligt. Den er heller ikke skåret fra den inderste bark og dermed ikke så fin i kvaliteten.
  Samtidig er kassia kanel stangen meget hård og næsten ikke til knuse eller skære i. Derfor bearbejdes kassia kanel maskinelt.

  Stoffet Kumarin i kanel

  Ægte Ceylon kanel indeholder også mindre af stoffet Kumarin, der er med til at give kanelen sin gode smag, men som er giftigt for leveren og muligvis også nyrerne i store mængder
  Spiser du meget kanel i det daglige bør du vælge den ægte kanel Sri Lankanske Ceylon kanel fremfor den uægte kassia kanel.

   

  Varen er pakket hos Condi, kan indeholde spor af æg, jordnødder og andre nødder.