God BBQ ret - marineret rullesteg a la porchetta

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Ingredienser

  • Et svineslag uden svær, ca. 2 kg
  • 1 spsk. Cajun krydderi
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 spsk. Kinesisk 5. krydderi
  • 1 spsk. Groft salt
  • ½ spsk. knust sort peber
  • 6 fed knust hvidløg
  • 2 finhakket løg

Marinade:

  • ½ l. cola
  • 1 god brown ale
  • 1 dl. brun farin
  • 1 dl. flået blendet tomater
  • 1/2 dl. HP sauce
  • 1/2 dl. Engelsk sauce
  • 1 dl. Tomatketchup

Fremgangsmåde

  1. På indersiden af slaget drysses alle krydderier og løg. Denne rulles stramt og bindes med kødsnor.
  2. ”Rullen” lægges i bradepande på grill ved indirekte varme 150 grader og overhælde jævnligt med marinade de næste 4 timer til kernetemperatur på 72 grader.
  3. Nu er marinaden ved at være godt klistret, påfør da et godt lag og kør så temperaturen op på 225 grader i 30 min.
  4. Sæt til hvile 20 min før udskæring.
Relaterede varer