Mælkebøttesirup

Lækker, sødlig,og lidt syrlig sirup, som kan bruges til alt fra topping til din yoghurt til hjemmelavet pandekager.

Opskriften er leveret af Casper Sobczyk fra Bistro panpan i Zoo

Ingredienser

  • 70 stk mælkebøtte blomster
  • 1 stk citron, økologisk
  • 1 L vand
  • 800 gram rørsukker

Fremgangsmåde

Det eneste du skal bruge fra kronen er de gule kronblade, derfor skal du sidde og plukke dem fra alt det grønne.

Det grønne indeholder for mange bitterstoffer så væk med dem.

  1. Når bladene er plukket, hælder du dem alle i en gryde.
  2. Hæld en liter vand på og tilsæt saften fra citronen.
    Lad det hele småsimre i ca. 20 minutter.
  3. Sigt herefter væsken over i en anden gryde og tilsæt rørsukkeret.
  4. Kog siruppen ind til den ønskede konsistens ved middelvarme - det tager ca. 40 minutter at få en løbende, tyktflydende sirup.

Du kan tjekke konsistensen ved at placere en dråbe på en kold underkop og stille den tilbage i køleskabet. Efter kort tid er den kølet af og du kan se, hvor meget den løber ud.

Relaterede varer