Pina Colada kage

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

12 timer

Tilberedelsestid

60 minutter

Ingredienser

Kokos bund

  • 80 g kokosmel
  • 275 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 g fint salt
  • 200 g hel æg
  • 130 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 125 g sødmælk

 

Ananas indlæg

  • 320 g ananas frugtpure
  • 2 cl citronsaft
  • 110 g sukker
  • 90 g æggeblommer
  • 6 bl husblas á 2 gr pr. stk.
  • 375 g piskefløde

 

Gele indlæg

  • 200 g ananas frugtpure
  • 100 g mandarin frugtpure
  • 20 g glucose
  • 40 g lys rørsukker
  • ½ stang vanille
  • 6 g pektin
  • 90 g lys rørsukker

 

Hvid kokos rom creme

  • 150 g hvid chokolade
  • 200 g kokos frugtpure
  • 2 cl rom
  • 4 bl. husblas á 2 gr. stk.
  • 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Til opskriften har brugt Pavoni form Saint-Honoré KE074

 

Kokos bund

Kokosmel ristes let gyldent i i ovnen ved 175 grader. Det må ikke blive for mørkt

Smør sukker og salt piskes hvidt med piskeris på røremaskinen. Herefter kommes æg i lidt afgangen, så det bliver pisket ind i massen.
Vend så mel og bagepulver i og til sidst køres mælken i lidt af gangen og massen køres blank.

Bages i en kantplade så bunden kan blive en 2 cm i højden, når den er bagt.
Bages ca. 25 – 35 min ved 175*c til den er gylden på toppen

Når den er bagt køles den ned, og skæres ud så den passer til den form kagen skal støbes i, og frys så bunden så den er klar som slut indlæg.

 

Ananas indlæg

De første 4 ting kommes i en lille gryde og legeres op til 82 *c under konstant piskning. Herefter kommes massen i en anden skål og køles lidt ned.
Husblas udblødes i koldt vand 5 min, hvorefter de kommes i den lune masse og smeltes.

Når massen er fingervarmt, piskes fløden til cremet konsistens og vendes i massen. Den støbes i gummimåtte og indfryses.

 

Gele indlæg

De første 5 ting kommes i en gryde og koges op.

Pektin og sukker blandes sammen før det tilsættes den varme frugtpure. Rør det godt ind i grøden og lad det herefter små koge ca. 5 min. under omrøring. Fjern vanilje stangen.

Gelen støbes oven på ananas indlægget. Fryses ind.

 

Hvid kokos rom creme

Husblas udblødes i koldt vand 5 min.

I en skål over vandbad kommes kokos pure og hvid chokolade. Lad chokoladen smelte ved svag varme. Massen må ikke blive varmere end fingervarm.
Når chokoladen er smeltet og det er pisket til en homogen masse, kommes husblas i og smeltes sammen med rommen.

Køl massen yderligere lidt ned, før der vendes let pisket flødeskum i.

Klar til støbning.

 

Din form som du skal støbe kagen i tages ud fra fryseren. Kom nu kokoscremen i ca. halvt op. Herefter kommes de to indlæg i og til sidst kokos bunden efter fyld i siderne med kokoscremen hvis det er nødvendigt. 

Frys kagen før den tages ud af gummi formen.

 

Den her kage er sprayet med hvid chokoladespray og pyntet med sukkerblomster.

Relaterede varer