Hindbærsnitte med pecan

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

Vær opmærksom på at opskriften strækker sig over 2 dage

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Opskriften giver 14 kager

Praline

  • 320g pecankerner
  • 180g sukker
  • 150g mælkechokolade

Hindbærmousse

  • ½l piskefløde
  • 100g past. æggeblommer
  • 50g sukker
  • 100g hindbærpure
  • 6g husblas
  • 1 stang vaniljemarv

Hindbærgele

  • 450 g hindbærpure
  • 50 g citronpure
  • 5 g citras
  • 8 g gellan

Glaze

  • 12 g husblas
  • 100 g fløde
  • 60 g vand
  • 150 g sukker
  • 150 g glukose
  • 60 g kakaopulver

Sable bunde

  • 200 g smør
  • 360g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 100 g sukker
  • Lidt fint salt
  • 50 g mandelmel
  • 70 g helæg

 

Fremgangsmåde

Praline

  1. Tænd ovnen på 100 grader og lun nødderne på en plade.
  2. I en gryde kommes sukker og det smeltes til gylden karamel. Nødderne kommes i og det vendes sammen så nødderne er vendt godt ind i karamel.
  3. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, så det kan køle helt af.
  4. Når det er koldt, brydes det i mindre stykker og kommes i en blender og køres til det er helt findelt og bliver flydende. Så smeltes chokoladen og vendes i massen. Til sidst støbes det i en kantmåtte og skal fryses, så det kan stikkes ud.

Hindbærmousse

  1. Pisk sukker og æggeblommer til luftigt skum.
  2. Kom husblassen i koldt vand og udblød det i 5-7 min.
  3. Imens piskes fløden til let skum.
  4. Hindbærpure lunes op i en gryde.
  5. Herefter tilsættes husblassen og vaniljen i pureen og det røres godt sammen med en spartel.
  6. Herefter vendes det sammen med æggemassen.
  7. Til sidst vendes den let piskede flødeskum i og det kommes i sprøjteposer.
    Klar til brug.

Fyldning af forme (her kan evt. laves et frugtindlæg også)

Fyld formen halvt op med hindbærmousse, kom nøddeindlægget i og fyld efter med mousse. Med en palet stryges af, så bunden bliver helt glat og lige. Stilles på frys til næste dag.

Hindbærgele

  1. Kog pureen op. Bland de to tørre ting sammen og kom dem i purrene og kog det op nogle minutter under omrøring.
  2. Kom massen i en bøtte og stil den på køl til næste dag eller nogle timer til den er fast.
  3. Herefter blendes den helt glat og homogen på en blender, og fyldes på sprøjteposer. Klar til brug.

Glaze

  1. Udblød husblas i koldt vand i 5-7 min.
  2. I en gryde kommes fløde, vand, sukker samt glukose og det koges op.
  3. Tilsæt den bløde husblas.
  4. Hæld det over i et litermål sammen med kakaoen og stavblend det til en glat og blank masse.
    Undgå at lave bobler i massen. Kom et stykke film over glazen, så der ikke kommer skind på, når den køler ned. Den er klar til glasering, når den er ca. 35 grader.

Sable bunde

  1. Skær smørret ud i mindre stykker og kom dem i en røreskål.
  2. Tilsæt de tørre ingredienser og kør det sammen til en ikke helt samlet masse med en dej spartel.
  3. Tilsæt æg og gør dejen kun lige sammen.
    Dejen må ikke røres for meget.
  4. Herefter rulles dejen ud mellem to bagemåtter i ca. 2-3 mm tykkelse.
    Stil dejen på køl 1 time.
  5. Befri dejen for bagemåtten og stik dem ud, så de passer til den ønskede bage form.
  6. Læg dem på perforeret bagemåtter på en perforeret bageplade og læg en perforeret bagemåtte ovenpå.
  7. Bag bundene i pres ved ca. 160 grader i 14-15 min.
  8. Når de er afkølet, pensles de med smeltet kakaosmør, så de ikke tager fugt, når kagen kommer ovenpå.

Afpyntning

Glazen skal være ca. 35 grader. Den kan lunes i en mikroovn.

Kagerne tages ud af formene frosne og stilles på en overtræksrist med en bakke neden under.
Herefter hældes glazen over så de er helt dækket. Hvis der er bobler kan de fjernes med en lille nål, når massen er varm.

Med en lille palet sættes kagerne over på sable bundene, og kagen pyntes med små toppe af gele samt frugt og evt. små blomster. 

Relaterede varer