Reduced Umami hønse koncentrat Øko 1L
Varenummer: 60117
.
DKK 344,00 / STK
DKK 275,20 ekskl. moms
Ofte købt sammen med
Bedst sælgende i Saucer og dip
 • Økologisk Umami Koncentrat med høns

  Økologisk Umami Koncentrat med høns, til brug i det professionelle køkken. Dette er en fermenteret Umami Sauce baseret på pensionerede høns fra dansk ægproduktion, koji og perlebyg.

  Vores Umami Koncentrat med høns er et fermenteret produkt, lavet af afristede, pensionerede høns fra den danske ægproduktion, perlebyg, koji, salt og vand – uden brug af tilsætningsstoffer og aromaer. Umami Koncentratet smager salt og ristet med blomsteragtige og frugtige noter. Smagstæt og fløjlsblød tekstur. Løfter enhver ret i det salte køkken og tilfører maden kompleksitet og lang eftersmag.

  Hvorfor er vores Umami Koncentrat anderledes?

  Vil du tilføre umami til dine retter kan du benytte dig af fx ansjosfileter, koncentreret tomatpure, soja eller parmesan. Disse ingredienser tilføjer dog også smage, farver og tekstur, der rækker ud over umamien. REDUCED Umami Koncentrat er derimod umami som ren ingrediens. Her kan du give maden den ønskede dybde og intensitet uden at ændre på fx struktur eller farve i retten.

  Saltindholdet på 11% sikrer, at produktet er stabilt ved stuetemperatur i op til 24 måneder. Efter åbning er holdbarheden op til 3 måneder. Husk at tage højde for saltindholdet i den samlede ret.

  Hvordan laver vi Umami Koncentrat med høns?

  REDUCED Umamikoncentrat er en unik, fermenteret, umamisauce lavet på koji, perlebyg og pensionerede høns fra den danske, økologiske ægproduktion. Det produceres på REDUCED’s egne produktionsfaciliteter i Københavns Nordhavn, som er bygget specifikt til dette produkt. Her gror og anvender vikoji (Aspergillus oryzae), hvis enzymer nedbryder proteinet i hønsene og åbner op for umamismagene (protease). Fermenteringen skaber en dyb og intens umamismag i produktet.

  Umamikoncentratet er økologisk, fri for tilsætningsstoffer og tilsatte aromaer. For hver 3 liter Umami Koncentrat, reducerer vi madspildet med 1 kg høns, som ellers ville være brugt til biogas.

  Sådan bruger du vores Umami Koncentrat med høns

  Du kan bruge Umami Koncentrat med høns i et utal af salte retter.  Dryp oven på den færdige anretning inden servering for en mere intens smag, eller brug som ingrediens i dine retter. Tilføj fx i grøntsags- og kødretter, supper, salater, dressinger og risotto. Kan også bruges som basisingrediens i emulsioner som fx mayonnaise og marinader. Umami Koncentrat balancerer, intensiverer og styrker smagene i de øvrige ingredienser i retten. Også velegnet til alle typer af langtidstilberedning.

  1000 ml Umami Koncentrat med høns på plastflaske med skruelåg lavet af genanvendt plast - rPET

   

 • Ingredienser

  Vand (49,4%), Høns*, Perlebyg*, , Salt, Koji , * = Økologisk
  Eventuelle allergener markeret med fed skrift.

  Næringsindhold pr. 100 g.

  Energi 123/29 KJ/Kcal
  Fedt 0,2 g
  Heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
  Kulhydrat 2,0 g
  Heraf sukkerarter 0,8 g
  Protein 4,2 g
  Salt 11,4 g