Forsendelse:
Leveringstid: 1-3 hverdage
Brug for hjælp?
Vi hjælper med produktspecifikationer og anvendelse samt øvrige spørgsmål.
Kontakt os på hverdage kl. 8-15
på kontakt@kokogkage.dk eller Tlf: 43 30 30 90

Beskrivelse

Hel kardemomme

 

Hel kardemomme er efter safran og vanille det dyreste krydderi i verden og med sin smagsnoter af kamfer citrus og eukalyptus et krydderi der kan anvendes til mere end man lige tror.

I Danmark kende vi det mest som en julekrydderi til brunkager eller til kager og bagværk.

I indien er det traditionelt brugt i brød, ris, sammenkogte retter og supper året rundt.

I Sverige og Finland bruges det meget og bredt i bagværk og de kendte krydrede kardemommeboller der lægger sig lidt op af de danske kanelsnegle.

Kardemomme er rigtig god sammen med fede råvarer som fløde og milde fede oste.

Det kan næsten ikke anbefales nok at bruge de hele kardemommekapsler fremfor en stødt kardemomme som de fleste nok ville gøre. De hele kapsler har en langt mere kompleks aroma end pulveret og det er i de små sorte korn at alt smagen sidder.

Den bedste smag opnås ved at støde de hele kapsler og derefter fjerne de grønne skaller inden brug.

Et alternativ der giver endnu mere smag er at riste de hele kardemommefrø på en tør pande og dermed frigøre de æteriske olier. Kapslerne vil også åbne sig og du kan nemmere få kornene ud når du skal morte dem.

 

Ingredienser

Hel Kardemomme
Eventuelle allergener markeret med fed skrift.

Næringsindhold pr. 100 g.

Energi 1656/401 KJ/Kcal
Fedt 7 g
Heraf mættede fedtsyrer 3 g
Kulhydrat 68 g
Heraf sukkerarter 0 g
Protein 1 g
Salt 0,05 g