
/ STK inkl. moms
Condibøtter er noget nær industri standard når det kommer til opbevaring af madvarer og råvarer og den kommer også i andre former, firkantede, aflange, og runde.
Alle bøtterne kommer med snap-on låg der holder tæt også med flydende væsker.
De er nemme at stable og skaber system og orden i køleskabet eller køkkenskabet.
Condibøtten fik sit navn da firmaet Condi begyndte at sælge disse plastik containere til konditorne og de professionelle køkkerne, der hurtigt tog den praktiske og genanvendelige plastikcontainer til.
Den fik øgenavnet Condibøtten når snakken rundt omkring i kokke branchen faldt på den praktiske boks.
Det er heller ikke underligt at den er gået hen og blevet standard og har fundet mange anvendelses muilgheder.
Condbøtter er lavet af fødevaregodkendt miljøvenlig PP plast og kan tåle op til 95°C samt syre og olieholdige produkter.
Det er den letteste plastik og har den laveste densitet af alle plastiktyper, hvilket medfører et lavt CO2 aftryk. Og så er det genanvendeligt.
Ved at bruge færre råmaterialer til plastikfremstilling spares der CO2 og energi. Både i produktionen og i transporten.
Ved at bruge genanvendeligt plastik er det bæredygtigt fordi det sparer på CO2 udledningen, energi og fossile brændstoffer, hvis man sammenligner med produktion med kun nyt plastik.
Man opnår mindre madspild, da opbevaring i bøtterne giver maden længere holdbarhed.
Bananer plus 3 dage, agurker op til 14 dage og kød op til 10 dage.
Condibøtterne kan vaskes mere end 30 gange og bagefter blive genbrugt/genanvendt til spand mm.
For at forstå hvorfor Condibøtten er et godt alternativ til andre organiske materialler skal man kigge på hele produktionskæden og det samlede regne stykke:
Kun 4% af verdens olieproduktion går til plastikfremstilling. 87% går til transport, energi og varme.
Plastisk emballage er op til 3,5 x lettere end alternativerne. Uden plastikemballagen kan madspild blive op til [1]50% højere under transporten.
Dvs. ved at bruge alternative materialer udledes [2]60% mere CO2 til naturen.
Emballage forlænger fødevares levetid, dvs det giver dig mere tid til at bruge råvarerne
Plastik er:
MEN…
Vi skal tage hensyn fordi:
[1] Kilde: BPF British Plastic Federation
http://www.bpf.co.uk/polymer-zone/sustainability/how-much-do-you-know-quiz.aspx
[2] KIlde: BPF British Plastic Federation
http://www.bpf.co.uk/polymer-zone/sustainability/how-much-do-you-know-quiz.aspx