Tomater til sardin

 

  • Lav et lille kryds med en urtekniv i toppen af tomaten og sænk den ned i kogende vand 10 sek. Skyld tomat med koldt vand.
  • Skindet fra tomaten pilles forsigtigt af.
  • Skær tomaten i kvarte så alle stykker er lige store.
  • Med en skarp og lidt fleksibel kniv fjernes kerner fra tomaterne. Skær så tomatfileten bliver så lige og ensartet som muligt.
  • Halver nu alle tomaterne, så de der i 1/8 og læg dem på en bageplade med bagepapir på og så skindsiden vender op af.
  • Læg dem så de ligger helt plant med pladen, så bliver de fine efter de er tørret.
  • Drys nu tomaterne med lidt sukker, fint salt og kværnet peber eller Piment D´Espelette
  • Bag dem ved 100 grader i ca. 20-30 min til de begynder og tørre lidt ind.
  • Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem stå til næste dag. Så smider de lidt vand, tørrer ind og danner smag. Herefter opbevares de på køl i en bøtte til de skal bruges
  • De kan pensles let med olivenolie før servering, så de glinser lidt

 

  • Olivenjuicen som er anrettet på tallerkenen kan fortyknes med Xantana.
  • Blend den ønskede mængde Xantana grundigt med olivenjuicen, og lad stå på køl indtil luftboblerne er forsvundet fra olivenjuicen.
  • Benyt evt. vakummaskine til at trække luftbobler ud
Relaterede varer