Påske Macarons

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

1,5 timer

Tilberedelsestid

14 minutter

Ingredienser

Macarons

  • 300 g mandelmel
  • 300 g flormelis
  • 110 g æggehvide
  • 300 g sukker*
  • 100 g vand*
  • 110 g æggehvider**
  • 30 g sukker**

 

Hanekam, næb  og øjne i glasur

  • 200 g flormelis

 

Creme til indlæg

  • 200 g nougat
  • 160 g mandelpasta smørbart

Fremgangsmåde

Macarons

Mandelmel, flormelis og æggehvider køres sammen til en homogen masse (farven kommes her i hvis det er pastafarve). Hvis man ønsker at lave med kakaopulver fjernes den mængde kakaopulver man kommer i fra mængden af flormelis.

*Æggehvider og sukker koges til 118*c sukker sirup.

** Piskes kun let sammen på røremaskine med piskeris. Herefter piskes den kogende sukkerlage i æggehvide-massen og det piskes til stuetemperatur. (Farven kommes her i hvis det er flydende farve).

Herefter vendes marengsen i over flere omgange i mandelmassen til en lind konsistens, skal ikke være flydende men heller ikke meget bastant men let cremet.

På et bagepapir tegnes små æggeformede skabeloner i ca. 5 x 2.5 cm for at kunne sprøjte ens kager ud.

Herefter sprøjtes kagerne ud med glat tylle på bagepapiret i den ønskede størrelse med mellemrum. Bank evt. pladen let i bunden mod bordet for at lave mere ens kager og lad dem nu stå lidt for at lave en tør overflade på kagen ca. 30 min før de bages eller mærk forsigtigt med en finger om det hænger ved når du trykker let på dem.

Bages nu i en 140-145*c varm ovn gerne uden blæs. I ca. 12 - 14 min. og med åbent spjæld hvis det er muligt.

 

Hanekam, næb  og øjne i glasur

Flormelis sigtes i en skål

Æggehvider tilsættes lidt af gangen indtil det er en meget cremet og lidt fast glasur, det gør ikke noget at man med en ske røre lidt luft ind i glasuren da den så er nemmere at sprøjte med til den her type glasur-arbejde.

Lav et sprøjte-kræmmerhus af madpapir og kom lidt hvid glasur i og luk det nu godt, så det er klar til at sprøjte øjne med.

Tag en del fra og farv det ind med orange farve og rør det godt sammen. Denne glasur som bruges til hanekam og næb kommes ligeledes i et kræmmerhus.

Den sidste klat tilsættes kakao eller sort farve til pupillen.

 

Som alternativ kan næb og hanekam klippes ud i orange karton som sættes fast med glasur når kagen er samlet og så kun laver hvide glasur øjne.

 

Find de pæneste kager frem og læg dem op på bagepapir sprøjt nu hanekammen på papiret så det hænger sammen med kagen. Samt sprøjt næb og øjne på kagen lad det gerne tørre til næste dag eller nogle timer så glasuren slipper fra bagepapiret.   

Find evt. lidt farvede fjer som pynt på påskekagen, når den samles med en tilsvarende modpart.  

 

Creme til indlæg

Nougat og mandelpasta lunes 10 – 15 sek. i en mikroovn - må ikke blive for varm da det så klumper. Så snart det er blødt, så man kan trykke en finger i det, kommes det i en sprøjtepose og modelleres / varmes op med fingrene herefter til sprøjtekonsistens, så de to ting bliver blandet sammen i posen.

Klar til at lægge kagerne sammen herefter.

Relaterede varer