Påske kage 2024

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

1 døgn

Tilberedelsestid

minutter

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 250 g hvedemel
  • 135 g tempereret smør
  • 110 g flormelis
  • 50 g hel æg (1 æg)
  • 2 tsk. koldt vand
  • 100 g kakaosmør

 

Jordbærgele

  • 150 g jordbær frugtpure
  • 50 g sukkerlage (50% sukker og 50% vand)
  • 25 g citronsaft
  • 15 g gelcreme kold fra Sosa

 

Rabarberkompot

  • 50 g sukker
  • 8 g pektin
  • 200 g rød rabarber frugtpure
  • 20 ml citronsaft

 

Ribssaft 

  • 250 g frosne ribs
  • ½ dl vand

 

Hvid chokoladecreme med ribs  

  • 300 ml kaffefløde 9 %
  • 350 g hvid chokolade
  • 4 bl. husblas (8 gr)
  • 2 tsk. timut peber
  • 100 g ribssaft
  • 500 ml piskefløde

Evt. en knivspids ruby rød farvepasta for at justere farven lidt ind til lys rød.

 

Modellerchokolade til tulipanbladene

 

  • 500 g hvid chokolade
  • 100 g honning
  • 1 tsk. koldt vand
  • Grøn farve til chokolade
  • Lidt talkum

Fremgangsmåde

Mørdejs bund

Mel, smør og flormelis køres sammen med dejspartel på maskine.

Herefter kommes ægget i og det køres sammen. Når det samler sig, kommes det kolde vand i.

Ælt dejen sammen på bordet til sidst, men ikke for meget. Sættes på køl i 30 min.

Så rulles dejen ud i 1,5mm tykkelse på et melet bord og stikkes ud i ønskede form. Bages gyldne mellem to perforerede gummimåtter ved 175 grader i 10-12 min.

Når bundene er kølet af pensles de med smeltet kakaosmør.

 

Jordbærgele

Det hele blandes sammen og stavblendes til homogen masse.
Stil det på køl i 30 min og blend det glat igen, så det er klar til brug.

 

Rabarberkompot

I en lille skål blandes sukker og pektin sammen. Rabarberpure og citron lunes op til ca. 40 grader. Tilsæt pektinmassen og kog op under omrøring i 2 min.
Herefter støbes den i den ønskede form til indlæg. Formen skal ikke fyldes helt op der skal også være plads til jordbærgele.

Sæt formen på frys.

 

Ribssaft

Det hele kommes i en lille gryde og koges op. Skru lidt ned for varmen og lad det koge 5 min under låg. Herefter sigtes det i en fin sigte eller et klæde og saften køles af.

 

Hvid chokoladecreme med ribs

Kom husblas i en skål med koldt vand i 5-7 min.

Kaffefløde og timut peber kommes i en gryde og lunes op til lige under kogepunktet.
Lad det trække i køleskabet til dagen efter.

Sigt timut peber fra og kom fløden i en skål sammen med chokoladen. Lun det op ved svag varme til chokoladen er smeltet over vandbad. Må ikke blive mere varm end fingervarm på 35-40 grader.

Vrid husblas fri for vand og kom den i chokoladen. Til sidst røres ribssaften i.

Fløden piskes lind og vendes i chokolademassen. Klar til at støbe i ønsket form.

 

Modellerchokolade til tulipanbladene

Smelt chokolade og honning sammen i en skål evt. i en mikroovn.
Farv chokoladen ind til den ønskede farve. Til sidst kommes vandet i og det røres sammen. Det vil nu hærde en lille smule.
Lad det stå i stuetemperatur til dagen efter.

Skær det ud i mindre stykker og ælt det op, så det bliver formbart.

Drys lidt talkum ud på bordet og rul chokoladen med en rullepind. Skal være  1 -1.5 mm tyk. Skær små blade ud og med lidt talkum på fingrene kan kanterne på bladet trykkes lidt så kanten bliver tynd og fin.

Relaterede varer