Mini tærter og saltet skaller

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Ingredienser

Sød dej til tærter 

  • 500 g hvedemel
  • 270 g smør (stuetemperatur)
  • 220 g flormelis
  • 2 æg/100 g
  • 1 spsk. koldt vand

 

Pie dej til saltet skaller 

  • 375 g hvedemel
  • 140 g majspudder/marizena
  • 1 g bagepulver
  • 230 g smør (stuetemperatur)
  • 50 g parmesan (valgfri)
  • 30 g flormelis
  • 5 g fint salt
  • 2 æg/100 g

Fremgangsmåde

Sød dej til tærter 

Hvedemel, smør og flormelis køres sammen med dej spartel på en røremaskine ved jævn hastighed.

Når det er let samlet kommes æg i over 2 gange. Dejen skal kun lige køres sammen og der kan evt. tilsættes det kolde vand for at dejen samler sig.

Ælt dejen sammen på bordet og lad den hvile på køl i 30 min før den rulles ud.

Rul dejen ud på et melet bord til en tykkelse på 1.5-2 mm. Kom dejen over den samlet form og med en rullepind skæres den overskydende dej af og fjernes. Bag dejen i en varm ovn 160 grader i 12-14 min.

 

Pie dej til saltet skaller

Alle ingredienser undtagen æg køres sammen med dej spartel på røremaskine ved jævn hastighed. Når det begynder samle sig lidt tilsættes æg et af gangen.
Ælt derefter dejen sammen på bordet. Kom på køl 30 min. før det rulles ud på melet bord til 1.5-2 mm i tykkelsen. Kom dejen over den samlet form og med en rullepind skæres den overskydende dej af og fjernes.

Hjælp dog lige dejen ned over den inderste form før de bages. Det giver det bedste resultat. Bages ved 160 grader i 12-14 min.

 

 

OBS:

Vores erfaring med bagning i disse forme er at dejens tykkelse skal være max 1.5-2 mm. Skallerne bliver bedre bagt i midten hvis man undlader den nederste metalplade.

Og hvis muligt brug en perforeret bageplade men det er ikke et must for et godt resultat.

Relaterede varer