Mango og ingefær tærte

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

3,5 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Mandel mørdej:

  • 280 g hvedemel
  • 40 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 150 g koldt smør
  • Lidt salt
  • 1 æg

 

Mazarin masse 

  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 4 æg
  • 80 g hvedemel
  • Knips salt

 

Mango mousse

  • 6 g husblas
  • 200 g mango frugtpure
  • 50 g sukker
  • Lidt citron saft
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g kefir

 

Ingefær gele

  • 6 g husblas
  • 100 g ingefær frugtpure
  • 50 g vand
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde

Mandel mørdej:

1 perforeret bagemåtte, 1 perforeret bageplade og 1 stk. perforeret tærtering Ø19x2cm


Alt undtagen æg køres sammen i stød på en robot. Saml dejen med æg til sidst.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir ca. 2,5 mm tykt og sæt dejen på køl i en time.

Tærteringen smøres godt og grundigt med blødt smør, så der er smør i alle hullerne og sæt dem på bagepladen med bagemåtten på.
Herefter skæres et stykke af dejen ud som passer til kanten, så dejen står op af kanten. Kom den på køl igen.

Man skal ikke trykke dejen ind i formen, da den så bliver svær at få af efter bagning. Den skal bare stå løst op af tærteringen.

Så laves mazarin massen klar som skal i midten af tærteringen før den bages.

 

Mazarin masse 

I en røreskål kommes marcipanen i små stykker sammen med salt.
Tilsæt sukker og det bløde smør og rør det luftigt med dejspartlen. Herefter kommes æg i et af gangen, så det ikke skiller og til sidst melet. Kør det kun lige sammen.

Der skal kun fyldes op med marzarin masse i tærten, så der er en lille cm op til kanten.

Herefter bages den i ovnen ved 175 grader i ca. 12 - 18 min til den er gylden.

Når tærten er bagt og kølet ned, pensles bunden inden i med chokolade for at undgå fugt i tærtedejen.

 

Mango mousse

Pavoni Planet silikoneform

 

Udblød husblassen i koldt vand.

Mango pure, citron og sukker varmes op til kogepunktet, så sukkeret smelter. Køl pureen lidt ned og tilsæt det bløde husblas. Når massen er håndvarm vendes kefir i og til sidst tilsættes den let piskede piskefløde

Herefter fyldes silikonemåtten og stilles på frys.

 

Ingefær gele

Udblød husblas i koldt vand. Ingefærpure, vand og sukker varmes op til kogepunktet, så sukkeren smelter. Køles ned til finger varm og tilsæt den bløde husblas.

Når den er kølet helt af, så støbes der et tyndt lag gele oven på marzarin massen. Sæt det hele på køl

 

Når moussen er frossen og kan tages ud af formen sprayes den med cacao farvespray eller en glace, før den placeres oven på den kolde tærte.

Relaterede varer