Sværhedsgrad
Mellem
Forberedelsestid
4,5 time
Tilberedelsestid
1,5 time
Opskriften er til 12 personer
Bages i en Ø22 cm kagering
Chokolade bunde
Macarons
Smørcreme
Lav smørcremen i god tid, da den skal trække 1 time før det piskes sammen.
Indlæg
Creme til siden og top af kagen
Græskar slikkepinde
Grøn fondant
Sprinkles Creepin’ it real
Chokolade bunde
Pisk æg og rørsukker luftigt på en røremaskine.
Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad. Pisk det sammen til en homogen masse ved jævn varme.
Vend forsigtigt chokolade massen over nogle omgange i æggemassen med en dejspartel.
Kom mel, kakao og bagepulver i en sigte, og sigt det ned i kagemassen over nogle gange og vend det sammen med et piskeris for at bevare luften i massen.
Tænd ovnen på 180*c
Smør kageringen med smør og fordel dejen så der er 1-2 cm op til kanten.
Bag kagen 20-25 min til den er bagt i gennem.
Hvis der er dej tilbage, kan det bages i små muffins forme.
Sæt kagen på køl, det gør den nemmere at skære i.
Tip: Man kan pensle bundene med kaffe, rom eller appelsinsaft hvis det ønskes.
Macarons
Alle ingredienserne skal være stuetemperatur.
Kakaopulver blandes sammen med macarons mix, tilsæt æggehviden og piskes ved næsten højeste hastighed i 5-6 min.
Det sidste minut tilsættes den sorte farvepasta, til ønsket farve, gerne meget mørk.
Efter bundene er sprøjtet ud på, så skal de tørre på køkkenbordet 1,5-2 timer, før de bages ved 130 *c varmluft 140 *c normal ovn. i 13-15 min.
Bunde til edderkopper på siden
Sprøjtes ud med en glat tylle på Ø2 cm. Når de er bagt sættes 2 sukkerøjne på og der laves et kors med glasur.
Bunde til edderkopper på toppen
Sprøjtes ud med en glat tylle på Ø1 cm. Når de er bagt laves et et kors med glasur.
Ben til edderkopperne
Sprøjtes på bagepapir med mørk chokolade
Smørcreme
Kom vand og smørcremepulver i en skål og pisk det sammen. Lad det hvile i en skål på køkkenbordet i 1 time.
Pisk herefter massen sammen på en røremaskine ved mellem hastighed i 5 min, mens smør tilsættes over 3 omgange. Herefter tilsættes vanilje og appelsinskal og det piskes 10 min ved højeste hastighed. Tilsæt farve og pisk det ud til ønsket farve.
Nu er smørcremen klar til indlæg.
Der kan tilsættes andet smag til smørcremen, alt efter ønske !
Creme til siden og top af kagen
Det hele kommes i en røreskål og piskes ved høj hastighed 3 min. Herefter klar til brug.
Der kan tilsættes andet smag til smørcremen, alt efter ønske !
Græskar slikkepinde
I en skål smeltes den hvide chokolade. Pas på den ikke bliver for varm, så kan den begynde at gryne i konsistensen eller brænde på. Med en ske røres spread crunchy pistacie sammen så den er homogen, og den vendes sammen med den varme hvide chokolade. Brug en gummispartel.
Med en sprøjtepose fyldes de tomme trøffelkugler med cremen, så de næsten er fyldt helt op. Sæt en popcake pind i hullet og sæt dem et køligt sted eller køleskabet, så fyldningsmassen sætter sig lidt.
Smelt den orange chokolade i en passende skål. Pas på varmen, så det ikke bliver for varmt da det så kan klumpe lidt. Vip skålen så alt chokoladen er i den ene side, så er det nemmere at dyppe slikkepinden, så den bliver dækket af chokolade over alt på en gang. Dryp den lidt af så den er glat i overfladen og sæt de to øjne på med det samme. Sæt den til tørre i en skål evt. fyldt med sukker så de ikke vælter.
Grøn fondant
Rul den grønne fondant ud i 2 mm tykkelse. Skær små trekanter ud eller stik dem ud med en diameter på ca.1 cm. Lav lidt rifler i overfladen og sæt den på toppen. Lav en pølse af fondant og lav stilk af det samt en lille slangekrølle ned af siden.
Tager lidt tid at lave, men er tiden værd.
Samling af kage/muffin
Chokoladebunden halveres når den er kold
Smør et lag af Funcakes spread crunch pistacie på den ene bund.
Kom smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt et ensartet lag af smørcreme ud på chokoladebunden og med en knækpalet rettes cremen til, så den bliver lige tyk over det hele og passer med kanten.
Læg nu top chokoladebunden oven på, men med skærefladen op af, så toppen bliver lige. Pres kagen let sammen med håndfladen, så de hænger sammen og ret smørcremen til med paletten på siderne.
Placer kagen på dit serveringsfad.
Kom Funcakes enchanted cremen i en sprøjtepose, sprøjt et lag over hele toppen samt siderne. Med en knækpalet stryges top og sider af kagen, så den bliver lige glat og fin at se på.
Hæld Happy Sprinkles creepin it real ud på en plade eller andet, og sorter dem i drys, flagermus, græskar og kugler, så det nemmere når der skal pyntes.
Det grønne drys skal fordeles forneden på kagen hele vejen rundt.
Lav 12 fine rosetter rundt om på kagen, så man han se hvert kagestykke. Placer de små edderkopper lidt forskellige steder på toppen og sæt ben på hver edderkop. Herefter pyntes med de små græskar sprinkles og de to typer kugler fordeles også på toppen.
Slikkepinde græskar sættes ned i kagen ved hver rosset, så der er en til hvert stykke.
Herefter sættes 12 store edderkopper på siden og ben sættes på efter. Kagen er færdig og klar til servering eller sæt den på køl.
Muffin
Hvis du vil nøjes med muffin, så brug smørcremen til at lave en flot rosette i midten
Pynt med halloween sukkerpynt. Vi har på vores brugt Dekora sukkerpynt halloween.
God fornøjelse og god halloween