Forårstærte

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

2,5 timer

Tilberedelsestid

12 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 500 g hvedemel
  • 300 g koldt saltet smør
  • 200 g flormelis
  • 60 g mandelmel
  • 120 g æg

Clafouti dej

  • 90 g sukker
  • 95 g mel
  • 1 stk marv af vanillestang
  • 2 g salt
  • 2 stk hel æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 3 cl. snaps (som passer til frugten)
  • 500 ml. piskefløde
  • 25 g smeltet smør

Fremgangsmåde

Tærtedej

Hvedemel, mandelmel og smør røres sammen. Det er nemmest på en røremaskine, men kan også gøres i hånden. Skal røres til det er blevet til smuld.
Flormelis tilsættes og til sidst æg. Derefter skal dejen hvile i køleskabet i 2 timer.
Efter 2 timer tages dejen ud og rulles til en tykkelse på ca. 3-4 mm. Stik dejen ud med en kagering ø8 cm, så de passer til hullerne i en cylinder bagemåtte, dejen presses forsigtigt ned i formen og op af kanterne, så de passer med kanten af måtten. Derefter sættes formen i køleskabet og skal være helt kold før afbagning.

Clafouti dej

Æg, æggeblomme, sukker og vanilje piskes sammen og hvedemel sigtes i massen over 3 omgange til en homogen masse. Herefter tilsættes smeltet smør, så skal fløden i lidt af gangen og til sidst røres snapsen i. Lav gerne dejen dagen før så den tager mere smag.

Herefter fyldes bundene med frossen frugt og clafouti dejen hældes over frugten op til kanten. Tærten bages i en varm ovn på 175*c i ca. 10 – 12 minutter.De skal være gyldne på toppen, før servering drysses med flormelis.

Solbær, rabarber, kirsebær, brombær, stikkelsbær m.m. er meget velegnede til tærten
Man skifter også bare typen af snaps / alkohol så det passer til frugten

Relaterede varer