Cheesecake med jordbær

Opskriften giver 12 kager

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

12 timer

Tilberedelsestid

60 minutter

Ingredienser

Jordbær gele topping

(Lav evt. også et jordbærindlæg til kagen)

  • 285 g frugtpure jordbær
  • 40 g glucose
  • 20 g trimoline
  • 30 g sukker
  • 5 g pektin

 

Kiks til kiksebund

  • 250 g hvedemel
  • 250 g grahamsmel
  • 250 g smør
  • 15 g sukker
  • Lidt fint salt
  • 100 g vand

 

Kiksebund

  • 320 g kiks (Kan erstattes med Digestive kiks)
  • 1 stang vanille
  • 80 g grahamsmel
  • 30 g brun farin
  • 200 g smør

 

Cheesecake creme

  • 470 g frisk mascarponecreme
  • 65 g flormelis
  • 50 g æggeblommer
  • ½ stang vanille

  • 10 g husblas
  • 500 g piskefløde

Fremgangsmåde

Jordbær gele topping

Vi har brugt silikoneformen fra Pavoni Pavoflex PX4374 Ø60xh40 106 ml

 

Jordbærpure, glucose og trimoline koges op. Sukker og pektin blandes sammen og tilsættes i den kogende frugtpure. Koges i 2-3 min ved omrøring med spartel.

Lad massen køle lidt af før det sprøjtes ned i bunden af gummimåtten og sættes på frys.

 

Kiks til kiksebund

Det hele køres sammen og kommes i en kantbakke og bages i ca. 15 min ved 170 grader

 

Kiksebund

Alle dele køres sammen på en røremaskine med dejspartel og fordeles i en kantramme eller bagemåtte tapis roulade 03 og bages ca. 12-13 min ved 175 grader.
Når det er bagt færdig skæres det ud eller stikkes ud, så de passer til kagen.

 

Cheesecake creme

Flødeost, flormelis, æggeblommer og vaniljemarv piskes glat på en røremaskine. Kom husblas i koldt vand i 5-7 min. Herefter smeltes det i mikroovnen og vendes i ostecremen. Herefter vendes let pisket flødeskum i massen og det kommes på sprøjteposer.

Bagemåtten med jordbærgele i bunden fyldes op med ostecreme, kom evt. et gele indlæg i.  Med en palet stryges overfladen af bagemåtten og cremen glat.

Kagen fryses ind til næste dag og tøs op, når den er placeret på kiksebunden

Relaterede varer