Marcipan is

Opskriften er leveret af Kirsten fra Konditogdat

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

5 timer

Tilberedelsestid

40 minutter

Ingredienser

Isen

  • 70g bagemasse Lemke
  • 25g flormelis
  • 1,2 dl mandelmælk
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 3 past æggeblommer
  • 58g rørsukker
  • 2,5 dl piskefløde

 

Overtræk

  • 30g marcipan
  • 10g kakaosmør
  • 200g hvid chokolade
  • Evt ønsket transfersheet.

Fremgangsmåde

Isen:

Bagemasse, vaniljesukker og flormelis æltes sammen, tilsæt mandelmælk lidt efter lidt til massen er ensartet, tynd men ikke for flydende.

Sukker og æggeblommer piskes luftigt.

Vend sammen med bagemassen

Pisk fløden og vend den i efterfølgende.

Kør massen ca. 20-30 minutter på ismaskinen og kom i en form.

Alternativt kan isen også hældes i en beholder og stilles på frys 4-5 timer.

 

Overtræk

Marcipan rives i mindre stykker og bages i ca. 8-10 minutter ved 175 grader varmluft.

Lad den køle af og hak i små stykker.

Smelt kakaosmør og hvid chokolade sammen og vend marcipan i.

Hæld massen i en beholder så den passer til den ønskede størrelse på din ispind.

Læg efterfølgende isen ned på det ønskede transfersheet.

Relaterede varer