Ispinde

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

12 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Der bliver is til 6 forme ud af opskriften

Is masse:

  • 1 ltr. piskefløde
  • 130 g sukker
  • ½ tsk agar agar eller carragenan
  • 1 stk. marv af vaniljestang
  • 300 g chokolade mørk chokolade 70%
  • Lidt kakaonibs

Fremgangsmåde

Kom fløden i en gryde.

Fordel marven af vanilje med sukker og iota og kom det i fløden.

Kom også de tomme vanilje stænger med op i gryden.

Det hele lunes op under omrøring med piskeris uden at lave for mange luft bobler i massen til næsten kogepunktet.

Gryden tages af varmen og indholdet hældes over chokoladen, rør chokoladen ud til en glat masse brug evt. en stavblender.

Afkøl massen. Når massen er håndlun sigtes den og røres glat af og til. Når massen er let cremet støbes den i isformene, som sættes på frost til næste dag.

Tag isen ud af formene og dyp dem i smeltet god chokolade og drysses med nibs eller hakket nødder

Chokoladen kan skiftes ud med frugtpure, her øges mængden af carrageenan med 1 g pr. liter puré.

Pureen koges ikke med op i fløden men tilsættes lige efter i den varme fløde. Rør i massen af og til mens det køles ned. Når massen er afkølet og cremet så er den klar til at støbe i forme. Ønsker man en mere ensartet is kan den stavblendes og sigtes før den støbes.

 

Relaterede varer

Pavoni ispindeforme