10-12 stk. halloweenkager

275 g smør
25 g brunet smør
150 g græskar-praline **
350 g rørsukker
325 g æg
275 g mel
12 g bagepulver
75 g græskarmel *
125 g mælk
4 g salt 

* 75 g græskarkerner ristes på en pande til de puffer. Derefter køres på en foodprocessor til fin mel.

** 150 g græskarkerner ristes let gyldne på en pande og køres derefter på en foodprocessor ca. 15 – 20 min til det er så findelt at det bliver flydende græskar praline
Det må ikke blive for varmt under formaningen. Hvis dette sker så skal processen stoppes og køles lidt ned, før det køres igen

 

  1. Pisk smør, græskar-praline til luftigt konsistens
  2. Pisk æg, rørsukker og salt til luftig æggesnaps
  3. Vend æggesnapsen i smørmassen
  4. Blend græskarmel, mel og bagepulver sammen
  5. Tilsæt melblandingen i dejen
  6. Tilsæt mælk til sidst
  7. Dejen sprøjtes i formene så de er ca. ½ cm under kanten
  8. Bages på 170 grader i 11- 13 minutter

 

Orange smørcreme til topping

125 g smør
250 g flormelis
¼ tsk. orange farve

Det hele piskes op til en luftig masse på en røremaskine, kommes i en sprøjtepose med en ønsket tyl i. Klar til brug når kagen er bagt og kølet ned.

 

Hat og øjne af fondant

Nr. 1, 2 og 3 skal tørre i et døgn før det sættes sammen med lidt glasur.

  1. Hatteskyggen stikkes ud i sort fondant
  2. puld til hatten, af fondan formes i hånden
  3. bånd til hat hvid og lidt gul. Skæres med en kniv når fondanten er er rullet ud
  4. små kugler som en stor ærte rulles runde og øre før en lille kugle sort bruges som pupiller.