Lav autentisk græsk madbrød

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Ingredienser

Dej til 4 madbrød ca. Ø20 cm

Dej

  • 300 g vand
  • 8 g fint salt
  • 1 stk. hel æg
  • 540 g hvedemel

Fremgangsmåde

Dej

  1. Vand, salt og æg blandes sammen.
  2. Melet kommes i og det æltes til en glat fin dej. Dejen er meget blød og smidig.
  3. Lad dejen hvile under klæde 15 min.
  4. Herefter rulles den let ud til en ensartet pølse, som deles i 8 lige store dele. De rulles til boller, som hviler 15 min under klæde.

Imens dejen hviler hakkes og klargøres det man ønsker der skal i sit brød. Vi har valgt:

Græsk fetaost ( let smuldret )
Forårsløg
Bredbladet persille
Citron timian
Kværnet peber og havsalt
Olivenolie

Til udrulning af dejen bruges en rullepind (gerne på 35-40 cm)

Kom mel på bordet og rul nu en bolle ud, så den bliver papirs tyndt med en diameter på Ø40 cm. Drys lidt mel på og foldes dejen sammen som en pandekage.
Rul nu en bolle mere ud på samme måde.
Pensel brødpandekagen med olivenolie, kom din topping på og læg så den første brødpandekage oven på fyldet.

Pres forsigtigt de to brød let sammen med fingrene og skær nu pandekagen ud i strimler på ca. 5 cm.

Tag den første strimmel fra toppen og rul den sammen til en snegl. Læg den så over på næste strimmel i toppen og rul den rundt om. Gentag det med de sidste strimler, så du får en snegl på en ca. 10 cm i diameter. Læg den nu på bordet, så man ser ned i brødet.

Gentag det samme med de sidste boller.

Herefter rulles de sammenrullede brød ud i lidt mel, så de får en diameter på Ø18-20 cm

 

Til sidst steges det i olivenolie og smør,  til de er gyldne på begge sider.

Skær ud og server dem mens de er varme.

 

Andre valg af fyld: soltørret tomater, kapers, sardiner, oliven, friske urter, nødder, grillet peberfrugt m.fl.